Вижте отговорите на най-често задаваните въпроси за хибридните автомобили на Toyota

Често задавани въпроси

Колко често трябва да се сменя хибридната батерия?

Батериите на нашите хибриди са проектирани да издържат, колкото и самият автомобил. Сега, всички хибридни компоненти се възползват от нашата петгодишна гаранция или 100000 км*. Когато един хибрид премине Hybrid Health Check, гаранцията е потвърдена и в действие още една година/15000Km* от Hybrid Battery Extended Care. *Който е най-скорошен.

Може ли да бъде рециклирана хибридната батерия?

Да. Вашият най-близък оторизиран Toyota сервиз може да помогне в отстраняването и унищожаването на хибридната батерията. Откакто е приета Директива на ЕС 2006/66/ЕО през 2006 г., компаниите са отговорни за рециклирането на хидридните батерии никел-метал, помещавани в автомобили като Yaris Hybrid. Компаниите са законово задължени да отговарят на изискването за рециклиране теглото на 50%.

Какво се случва, ако зарядът на батерията ми свърши?

Излишни са притесненията, че Toyota хибрид автомобил ще изчерпа заряда си, защото батерията се самозарежда, докато шофирате. Усъвършенстваната система непрекъснато следи бензиновия двигател и батерията, изобразявайки действието им на монитор, като безпроблемно превключва между тях, когато е необходимо .

Скъпо ли е обслужването на хибрида?

Да обслужваш хибрид е също като да обслужваш една конвенционална Toyota и това може да бъде извършенo във секи сертифициран Toyota сервиз. В действителност някои части, като накладките, може да бъдат по-бързо износваеми, поради предимствата на хибридното регенеративно спиране.

Може ли хибридът да продължи да се движи на електричество, когато горивото свърши?

Не. Въпреки нашите пълни хибриди да са проектирани да управляват само в електрически режим, те не са разработени да се движат без бензин. Правейки го, това може да причини сериозни повреди на хибридната система.

Обратно