Toyota Gazoo Racing - След победата в 24-те часа на Льо Ман

Акио Тойода (Президент, Toyota Motor Corporation)
"Благодаря на всички за представянето!" Тези думи са към пилотите, които управляваха нашите автомобили в 24-те часа на Льо Ман. В същото време, искам да кажа абсолютно същото и за нашите автомобили, които завършиха 388 обиколки, около 5,300 км. „Благодарим ви много, че позволихте на нас и нашите пилоти да се състезаваме с вас!“. Искам да кажа това на всички фенове, които ни подкрепят от толкова много време, партньорите и доставчиците ни, които са се борили заедно с нас, и всички членове на отбора. Искам да изразя искрената си благодарност към всички вас.

Хисатаке Мурата (Президент на отбора)
 
"Толкова много се гордея с резулта на отбора. За нас винаги е било мечта да спечелим Льо Ман и сега най-сетне я постигнахме. Много благодаря на всеки за отличната и упорита работа, за отборния им дух и за способността им да не се отказват и предават. Да спечелим Льо Ман след толкова години на неуспехи и разочарования е наистина вълшебен момент."

Фернандо Алонсо (TS050 HYBRID #8)
 
„Всичко беше страхотно. Знаем колко важно и емблематично е състезанието 24-те часа на Льо Ман в света на моторните спортове и като отбор ние успяхме да постигнем чудесен резултат. Всеки момент по време на ралито беше напомняне за това колко тежко и дълго е това състезание и за всичко, което би могло да се случи - затова ние се постарахме да продължим напред и да останем спокойни. За щастие всичко сработи добре. Състезанието беше трудно, автомобилите ни бяха много близо един до друг, с разлика от под минута в последния 23-ти час, и затова надпреварата беше ожесточена, но пък честна."

Майк Конуей (TS050 HYBRID #7)
 
"Това беше една интензивана, близка и продължителна битка; всички бяхме нервни докато гледахме по телевизията. Всички бяхме отишли, за да дадем най-доброто от себе си без да предприемаме големи рискове. Състезанието беше продължително и настъпваха доста поврати. Доказахме, че Toyota може да произведе два силни автомобила и, че ние можем да се състезваме упорито. Поздравления на автомобил №8, който имаше отлична седмица и се справи отлично в ралито. Нашият автомобил изостана малко, но резултатът на целия отбор е страхотен."

Казуки Накаджима (TS050 HYBRID #8)
 
"Чудесно е да сме тук като семейство; така е вече от толкова време. Направо нямам думи. Имах чудесни съотборници и Toyota ни беше осигурила много мощен автомобил. Финиширахме ралито без никакви проблеми и при двата автомобила така че всички заслужавахме да спечелим надпреварата. Да спечели състезанието е било огромна мечта за Toyota още от 1985 г. Много хора бяха част от този проект и затова съм горд да стоя тук и да представям всички положени за него усилия."

Себастиен Буеми (TS050 HYBRID #8)
 
"Това категорично е най-голямата победа в моята кариера. Дори ми е трудно да повярвам след като през последните нпколко обиколки мислех само за 2016 г. Най-накрая да видя състезателния автомобил да пресича финиш линията беше много специален момент за мен. Цялата подготовка, вложена в този ден, от всеки член на екипа, когато най-сетне победиш усещаш мащаба й и затова много се наслаждавам на победата. Поздравления и на автомобил №7, който също се представи чудесно.

Обратно